miercuri, 8 aprilie 2009

Formularul 230

O data pe an avem optiunea, conform Codului Fiscal, de a directiona 2 % din impozitul pe venit catre o fundatie sau asociatie non-profit, pe care dorim sa o sprijinim. Pentru aceasta, trebuie completat FORMULARUL 230 (Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2 % din impozitul pe venitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ).
Anul acesta am de ales intre 2 organizatii:

1. SMURD – serviciu medical de interventie rapida, care s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani. Daca va surade ideea de a dona cei 2 % pentru aceasta organizatie, trebuie sa intrati pe site-ul http://www.fundatiapentrusmurd.ro/ . Aici se gasesc noile date de identificare ale SMURD, cu mentiunea ca desi contul bancar este trecut la BCR Tg Mures, banii vor fi afiliati catre SMURD din zona aferenta contribuabilului. (Site-ul nu este actualizat pentru anul 2009, dar datele de identificare sunt identice).
Formularul 230 poate fi descarcat de pe site-ul http://www.anaf.ro/ (Asistenta contribuabili/Toate formularele explicate).

2. FUNDATIA RENASTEREA – pentru Programul de Prevenire a Cancerului de San si de Col Uterin. Formularul poate fi descarcat de pe site-ul http://www.fundatiarenasterea.ro/ cu mentiunea ca la punctul 2 (unde trebuie specificate datele entitatii non-profit) sunt deja completate datele de identificare ale fundatiei.

Declaratia 230 completata impreuna cu o copie dupa Fisa Fiscala pe anul 2008 vor fi depuse la Administratia Financiara sau expediate prin posta pana la data de 15 mai 2009.
Cei care cititi aceste randuri, nu fiti nepasatori si donati cei 2 % nu neaparat pentru SMURD sau Fundatia Renasterea, ci pentru orice alt ONG in care credeti si pe care il sustineti!
De ce sa viram 2 % catre bugetul statului cand putem sa ii donam pentru o cauza nobila...?

3 comentarii: